• +33 7840 25608
  • info@domainedulezard.nl

Bezienswaardigheden

Het departement de Lot is een stukje Frankrijk om verliefd op te worden. Veel ruimte, natuur, oude en historische plaatsjes met Cahors als hoofdstad. Het is een geliefde streek voor rustzoekers, cultuur- en natuurliefhebbers. De Lot ligt ingeklemd tussen de rivieren Dordogne en de Lot. Het gebied kenmerkt zich door de ongerepte natuur. Een paradijs voor wandelaars en fietsers. In de valleien van de Lot en op de heuvels van de Quercy Blanc vindt u de uitgestrekte wijnvelden van Cahors
Slenter door de romantische straatjes van dorpjes zoals Saint-Circ-Lapopie of bezoek het bedevaartsoord Rocamadour (gelegen op de route  van Santiago de Compostella). Voor verkoeling gaat u zwemmen, kanoën of kajakken op de Lot, Dordogne of Célé.
Bezoek de grotten van Padirac of Pech-Merle, maak een wijntoer door de wijnvelden van Cahors en vergeet niet om de diverse chateau’s te bezoeken voor een proeverij.
De Lot is ook bekend om de vele marché gourmands (eetmarkten), vide greniers en kleinschalige dorpsfeesten. Wist u trouwens dat rivier de Lot een van de schoonste rivieren van Frankrijk is. In het glasheldere water is er natuurlijk voedsel in overvloed en daardoor zeer visrijk. Het stikt van de karpers van 15 en 20 kilo. Uitschieters tot 30 kilo is niet vreemd! 
Ook de voor de ‘thrillseekers’ is er genoeg te doen in de Lot. Parasailing, speleologie, boomklimmen, ballonvaart. Kortom voor jong en oud en voor ieder wat wils.
Ter voorbereiding op uw vakantie krijgt u van ons een uitgebreide lijst met bezienswaardigheden. In het vakantiehuis liggen vele brochures, folders en flyers.

 

 

 

Enkele foto's van de omgeving

Domaine du lézard

Domaine du Lezard is gelegen in zuid-west Frankrijk,
Les lacs sul crest Albas, Midi-Pyrenees, France
 

Locatie

  • Les lacs sul crest, 46140 Albas
    Midi-Pyrenees, France
  • Tel: +33 7 84025608
  • info@domainedulezard.nl